Ruud Bakker

Veranderbrand Hengelo

Ruud Bakker
Veranderbrand Hengelo

Ruud Bakker Hengelo Praat mee op Facebook

Stadhuis Hengelo

Ruud Bakker begon 35 jaar geleden bij de bedrijfsbrandweer van het bedrijf waar hij destijds werkte. Dit vond hij zo interessant dat, toen hij in 1991 de kans kreeg, aan de slag ging als vrijwilliger bij Brandweer Hengelo. Later was er de mogelijkheid om beroeps te worden en ook deze kans kon Ruud niet aan zich voorbij laten gaan.

Op 5 april 1999 kreeg hij ‘s avonds de melding op zijn pieper dat er brand was in het stadhuis in Hengelo. Ruud was destijds nog manschap en moest met zijn collega’s uitrukken. Het was een automatische melding, wat vaak loos alarm betekent. Maar, toen ze bij het stadhuis aankwamen, bleek dat dit keer niet het geval te zijn. 

Als je de juiste kennis bezit, kun je de juiste repressieve keuzes maken. Trainen is voor mij prio 1.
— Ruud Bakker

Tijdens dit incident raakt een van zijn collega’s vermist. Mede door wat Ruud is overkomen tijdens deze brand is hij op zoek gegaan naar meer kennis over brand. Deze kennis en nieuwe ervaringen heeft hij opgedaan in Zweden. De kennis uit Zweden wordt naar Twente gebracht en heeft er toe geleid dat er brainboxen zijn ontwikkeld. Brandweer Twente traint sinds 2001 o.a. in Zweden.

 

Functie: Vakspecialist Opleiden en Oefenen. Coördinator realistisch trainen.

Sector: Vakbekwaamheid en Kennis.

Dienstjaren: 1991-heden