Jeroen Bus

Woningbrand

Jeroen Bus
Woningbrand

Jeroen Bus Hengelo Praat mee op Facebook

Leren voor de toekomst

In mei 2015 werd Jeroen ingezet bij de aanvalsploeg voor een woningbrand in de Ainsworthstraat in Hengelo.

Jeroen Bus had nooit gedacht ooit bij de brandweer te werken. Het trok hem totaal niet. Dit is best gek, aangezien hij wel uit een “brandweerfamilie” komt. Toch kwam hij, door een stageperiode, in aanraking met het werk bij Brandweer Twente. Dit vond hij zo interessant dat hij besloot om te solliciteren. “Als je een keer besmet bent met het virus, dan werkt het als een soort verslaving.” De spanning die het werk met zich meebrengt, maakt het werk voor Jeroen erg bijzonder. 

Op dit moment trainen we helemaal niet op de stress factor
— Jeroen Bus

Het feit dat ze zo verrast werden door de rollover, heeft Jeroen laten inzien dat hij soms meer gevaar loopt dan dat hij denkt. Door een goede evaluatie, waaruit blijkt dat hij mogelijk onnodig veel risico heeft genomen tijdens deze inzet, zal hij bij een volgende soortgelijke brand niet op dezelfde manier te werk gaan. Hij vindt het belangrijk dat je als brandweerman, in het heetst van de strijd, altijd terug moet kunnen vallen op zijn of haar basisvaardigheden. Het leren van incidenten, zorgt voor kennis in de toekomst.