Jos Workel

Asbestbrand

Jos Workel
Asbestbrand

Jos Workel Ambt Delden Praat mee op Facebook

Zorg voor schone spullen

Toen Jos de melding van deze brand kreeg, wist hij nog niet op welk adres de brand aan de gang was. Eenmaal in de wagen, kreeg hij te horen dat het de loods naast zijn huis betrof. In deze loods was voorheen brandweerpost Ambt Delden gehuisvest.

Het voordeel is dat Jos het pand erg goed kende. Op de vraag of er asbest aanwezig was, kon hij dan ook volmondig ‘ja’ antwoorden.

Hierdoor wisten de brandweermannen meteen waar ze rekening mee moesten houden en dat ze zichzelf tegen de asbest moesten beschermen.

Het is wel een aparte gewaarwording als het jouw eigen adres blijkt te zijn.
— Jos Workel

Asbest bestaat uit hele kleine vezels, die erg schadelijk kunnen zijn voor de luchtwegen. Deze vezels kunnen voor asbestkanker zorgen en er moet dan ook zorgvuldig te werk gegaan worden als men erachter komt dat er asbest bij de brand kan zijn vrijgekomen.