Laurens Maarse

Niets is wat het lijkt

Laurens Maarse
Niets is wat het lijkt

Laurens Maarse Almelo Praat mee op Facebook

Op 10 juni 2016 krijgt Brandweer Almelo een automatische rookmelding binnen van Urenco. Onderweg krijgt bevelvoerder Laurens Maarse door dat het gaat om het vrijkomen van een chemische stof. Eenmaal ter plaatse geeft de hoofd BHV-er aan dat de situatie stabiel is. Ogenschijnlijk lijkt er niks aan de hand te zijn. Laurens twijfelt hier aan omdat hij een aantal mensen binnen ziet lopen met een chemiepak. Vlak hierna komt er ineens een witte damp vrij via de afzuiginstallatie. Iedereen vlucht weg om zichzelf in veiligheid te brengen. Maar zijn ze ook veilig?

En dan moet je schakelen. Dan denk je, dat klopt niet, dat past niet in mijn verhaal. Het decor gaf het anders weer dan wat er nu gebeurt.
— Laurens Maarse
 

Niets is wat het lijkt?

Wees nieuwsgierig achterdochtig en doe geen aannames. Weet het zeker en maak voor jezelf een moment wanneer jij het incident overneemt
— Laurens Maarse