Nienke ter Riet

EVENEMENTENVEILIGHEID

Nienke ter Riet
EVENEMENTENVEILIGHEID

Nienke ter Riet Holten Praat mee op Facebook

Deze keer een andere insteek van Het Verhaal Van. In dit verhaal neemt Nienke ter Riet, coördinator evenementen van de veiligheidsregio Twente je mee in de wereld van evenementenveiligheid.

We kennen in Twente meerdere grote risicovolle evenementen, maar wat wordt er aan de voorkant en tijdens het evenement geregeld om de veiligheid van mensen te waarborgen? De Triathlon in Holten is een voorbeeld van zo’n evenement waarbij we multidisciplinair samen werken. Dit begint bij een aanvraag en risicoanalyse en eindigt in een geslaagd en veilig evenement. Per stap neemt vertelt Nienke wat er moet gebeuren en wat er van de verschillende partijen wordt verwacht.

Vooral nieuwe organisatoren vinden een multioverleg best wel spannend, maar als je eenmaal samen bezig bent met de voorbereiding vinden ze de werkwijze juist prettig.
— Nienke ter Riet

Naast Nienke komen ook Arend Jan Aanstoot en Martin Pieters aan het woord. Arend Jan is kazerne coördinator van de brandweer in Holten en vertelt hoe de brandweer de paraatheid borgt tijdens het evenement. Martin Pieters, voorzitter van de Triathlon Holten, geeft een toelichting vanuit de organisatie over hoe zij zich op deze dag voorbereiden.

 

Meer weten over evenementenveiligheid in Twente? Bezoek de website van Veiligheidsregio Twente:

http://www.vrtwente.nl/evenementen