Christiaan Nijkamp

Voordat de pager gaat…

Christiaan Nijkamp
Voordat de pager gaat…

Christiaan Nijkamp en Stefano Nijland Hengelo Praat mee op Facebook

Ik dacht nog even dat is een geintje, maar gezien het tijdstip: dit is een serieuze melding.
— Christiaan Nijkamp

Op 24 januari 2017 heeft Christiaan Nijkamp dienst als centralist op de meldkamer. Het is 05:03 uur ’s ochtends als hij een persoon aan de lijn krijgt die hij alleen maar hoort hoesten en zwaar hijgen. Er is nauwelijks informatie beschikbaar. En dus ook geen locatie. Door nieuwsgierig te zijn en samen met zijn collega Stefano Nijland op zoek te gaan naar meer informatie lukt het hem om het adres van de man te achterhalen, waardoor de eerste eenheden op tijd ter plaatse zijn en de man kunnen redden.

"Zodra de melding er dan uit is en de bevestiging van de juiste meldingsclassificatie en de locatie is bevestigd, zit het belangrijkste gedeelte van óns werk erop, en dat is het moment waarop het incident voor de eenheden op straat begint te lopen."

Christiaans verhaal brengt twee werelden bij elkaar. Die van de centralist en die van de mensen op straat.  Hij benadrukt het belang van de respons van de straat om ook voor jezelf als centralist het plaatje compleet te maken.

 

Wil je meer verhalen horen over het werk van de brandweercentralist? Kijk op 

https://www.brandweer.nl/brandweernederland/nieuws/2017/het-verhaal-van-de-brandweercentralist