Matthieu Brons

PréPain brand

Matthieu Brons
PréPain brand

Matthieu Brons Oldenzaal Praat mee op Facebook

 

Op dinsdag 4 juni 2013 breekt omstreeks 12.30 uur brand uit in een koelcel bij PréPain in Oldenzaal. Wat bij aankomst van de eerste voertuigen nog niet direct zichtbaar is als brand, ontpopt zich in een zeer grote en vooral complexe brand. Waarbij de brandweer uiteindelijk weet te voorkomen dat het gehele bedrijf in vlammen opgaat.

Over deze grote brand bij PréPain is door het kenniscentrum van Brandweer Twente in 2013 een film gemaakt. Matthieu Brons (Officier van Dienst) vertelt in deze film samen met zijn collega’s hun verhaal. Zij delen daarin hun ervaringen, gevoel en dilemma’s. Het doel van de film is dat anderen er eens naar kunnen kijken en ontdekken wat zij er van zouden kunnen leren.

Het incident is inmiddels 4 jaar geleden. Toch wordt deze film nog regelmatig bekeken en gebruikt om van te leren, niet alleen in Twente maar ook daarbuiten.

 

Matthieu is al 18 jaar actief bij de brandweer, waarvan de laatste 8 jaar als Officier van Dienst. Tevens is hij werkzaam als Specialist Vakbekwaamheid bij Brandweer Twente.

 
 
Alles wat je leert is bijna standaard – en in de praktijk blijkt standaard niet te bestaan
— Matthieu Brons